Рекорден спад на суровия петрол, който поевтиня рязко след като данните

...
Рекорден спад на суровия петрол, който поевтиня рязко след като данните
Коментари Харесай

Дремджиев: Хаос няма. Цената на петрола пада, а властта на Радев бърза да обслужи руските интереси като за последно

Рекорден спад на суровия петрол, който поевтиня внезапно откакто данните за американските складови ресурси от горивото демонстрираха извънредно за сезона намаляване на търсенето и ОПЕК се съгласи на дребно нарастване на производството на черно злато през септември.   

Фючърсните договори на американския вид WTI с доставка през септември изгубиха 4% от пазарната си оценка и завършиха комерсиалната си сесия на 3 август с котировка 90.66 $ за барел - най-ниската стойност от началото на февруари преди Русия да нахлуе в Украйна.

Ето по какъв начин разяснява Веселин Дремджиев:

" Не, няма безпорядък, а Русия е взета на енергийната мушка от Запада. Затова в София служебната власт на Радев бърза като за последно преди изборите да обслужи съветските ползи, пробва да всява суматоха и най-малко да върне доставките на Газпром.

И в случай че някой се държи за ръка, то това са Съединени американски щати и Рияд: с +14% е отворило крановете за нефт кралството, с 7,5 млн. барела/ден залива чувствителни за Русия пазари като Китай и Индия. Цената се свлича, понижава приходите на Кремъл и финансирането на войната в Украйна.

Както през 2020 наказа Путин поради опит да торпилира решение на ОПЕК+, по този начин в този момент Саудитска Арабия ще помогне за петролното ембарго на Запада против Москва. Гледайте цените на петрола и на горивата, към този момент вървят надолу, даже и по Bg бензиностанциите. Лоша вест за Клуб4000 - ще бъдат понижени хонорарите... "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР